Tuorepuurosta oiva aamupala

Tuorepuurosta oiva aamupala

Tuorepuuro aamupalaksi tai lounaaksi

Tuorepuuro on terveellinen ja maukas aamupala, joka toimii myös varhaisena lounaana tai hyvänä välipalana työpaikalla. Tuorepuuro koostuu kaurahiutaleista, moniviljahiutaleista tai spelttihiutaleista, jotka annetaan turvota nesteessä jääkaapissa, ja mukaan laitetaan lisukkeita oman maun mukaan. Gluteenittoman tuorepuuron saat valitsemalla gluteenittomia hiutaleita.

Puurosta voi tehdä juuri omaan makuun sopivan, ja vaikka joka kerta hieman erilaisen. Nesteenä voit käyttää esimerkiksi maitoa, kaurajuomaa, mehukeittoa tai piimää. Voit käyttää myös vettä tuorepuuron valmistukseen, mikäli haluat tehdä erityisen kevyen version. Osan nesteistä voi korvata jugurtilla tai rahkalla. Herkullisuutta puolestaan voidaan lisätä laittamalla puuroon esimerkiksi hunajaa, maapähkinävoita ja vaahterasiirappia. Siinäpä oivallinen herkkuaamiainen vaikka sunnuntaille! 

Erilaisilla mausteilla voit myös muokkailla puuroa haluamaasi suuntaan. Omenan kanssa sopii esimerkiksi kaneli ja kardemumma.

Voit valmistaa puuron edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin Stanleyn ruokatermokseen, ja napata aamulla mukaan töihin. Et tarvitse uunia, hellaa etkä mikroaaltouunia tuorepuuron valmistamiseen. Helppoa!

 

Tuorepuuron valmistus:

  • Laita ruokatermoksen pohjalle 1 dl kaurahiutaleita
  • Kaada päälle valitsemaasi nestettä (esim. maito) 1,5 dl
  • Lisää 0,5 dl jugurttia
  • Lisää esim. marjoja, pähkinöitä tai hedelmänpaloja
  • Voit lisätä mukaan myös hunajaa makeutta tuomaan 
  • Sekoita hieman
  • Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia, tai yön yli

Nesteen määrällä ja puuron lisukkeilla voit vaikuttaa puuron koostumukseen, mutta pääsääntöisesti kannattaa käyttää 1 dl hiutaleita kohti noin 2 dl nesteitä. Esimerkiksi chiansiemeniä lisäämällä tuorepuurosta saa hieman kiinteämmän, ja pähkinät tuovat mukaan rouheutta. Pakastemarjoista ja tuoreista sitrushedelmistä tulee myös nestettä, joka kannattaa huomioida kokonaisnesteen määrässä. 

Tuorepuuro säilyy jääkaapissa 2-3 päivää, joten voit hyvin tehdä kerralla isomman annoksen. Yhdelle annokselle sopiva ruokatermos on Stanleyn Stanley Classic Ruokatermos + Spork 0.4L, ja isompi puuro sopii esim. Stanley ruokatermos Classic 0.94L -ruokatermokseen

Ruokatermos pitää tuorepuuron hyvänä myös vaikka pidemmän automatkan ajan, tai muussa paikassa jossa et pysty käyttämään jääkaappia. 

 

View as Ruudukko Luettelo

4 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu
Tuotetekstien ja -kuvien kopioiminen ja käyttäminen ilman Nordic Trail Oy:n lupaa on kielletty. © 2024