Herkullista retkiruokaa nuotion äärellä

Herkullista retkiruokaa nuotion äärellä

Herkullista retkiruokaa nuotion äärellä

Nuotiolla paistetaan makkaraa ja grillataan erilaisia ruokia. Myös nuotioletut ovat herkullinen vaihtoehto evääksi, ja paahdetut vaahtokarkit helppo makea välipala. Näppärä paistaa hiilloksella myös vaikkapa tikkupullia. Etenkin perheen pienimmille ulkona ruokailu voi olla suuri seikkailu.

Nuotiolla paistetut voileivät tuovat vaihtelua grillimakkaran tilalle, ja maistuvat koko perheelle. Jos haluat ottaa mukaan valmiit eväsleivät, ne kulkevat hajoamatta mukana Stanleyn The Useful Classic Box -eväsrasiassa. Kokeile kuitenkin nuotiolla grillattuja leipiä, sillä etenkin syksyllä ja talvella lämmin voileipä maistuu erityisen hyvältä! 

 

Nuotioleivät 4 kpl

  • 8 siivua paahtoleipää
  • Ilmakuivattua kinkkua
  • Tomaattimurskaa
  • 1 Mozzarellapallo 
  • Tuoretta basilikaa

Levitä jokaiseen leipäsiivuun noin lusikallinen tomaattimurskaa ja tuoretta basilikaa. Aseta neljälle leipäsiivulle jokaiselle pari siivua kinkkua, ja viipaloi mozzarella ohuiksi siivuiksi. Aseta vielä toiset leipäsiivut päälle, jolloin täytteet jäävät leipien väliin. Laita leivät halsteriin ja paista nuotion yläpuolella. Varo ettet polta leipiä, riittää että pinta ottaa hieman väriä ja juusto sulaa. Mikäli halsteria ei ole käytössä, voit paistaa leivät myös nuotiopaikan paistoritilällä, tai paistinpannulla. Halutessasi voit myös kääriä leivät folioon, jolloin täytteet pysyvät varmasti paikoillaan. 

Ruokatermokseen voit pakata nuotioleipien kaveriksi myös kuuman keiton, ja jos haluat ottaa mukaan enemmänkin eväitä, Stanleyn kylmälaukut ovat mainio valinta. Kesällä kylmälaukku nimensä mukaisesti pitää ruokasi kylmänä ja talvipakkasilla tiivis laukku puolestaan pitää retkiruoan lämpöisenä.

Lettutaikinan voit valmistaa jo kotona, ja pakata mukaan ruokatermokseen tai tavalliseen termospulloon. Vatkaa ensin munien rakenne rikki kulhossa. Pieniä munia kannattaa käyttää kolme, mutta isoja munia riittää yleensä kaksi. Lisää sitten lettutaikinaan noin puolet maidosta, sekä kaikki kuiva-aineet, ja vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää vielä loput maidosta ja sekoita. Paista nuotioletut paistinpannulla voissa, ja käännä lettuja keskivaiheilla paistamista. Täydellisen nuotioletun valmistus vaatii hieman harjoittelua, joten älä lannistu mikäli et heti ensimmäisellä yrityksellä onnistu! Tarjoile letut marjahillon tai sokerin kanssa. Jos haluat lettuihin rapeutta ja pitsireunat, voit korvata puolet maidosta kivennäisvedellä. 


Lettutaikina nuotioletuille

  • 5 dl täysmaitoa
  • 2 - 3 kananmunaa
  • 2,5 - 3 dl vehnäjauhoja
  • Noin 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • Paistamiseen voita

 

Kahvia retkellä

Kahvia valmistat helposti Stanleyn kahvinsuodattimella. Kuumenna vesi nuotiolla, retkikeittimessä, tai kuljeta kuuma vesi mukanasi termospullossa. Suodatin sisältää mitta-asteikon, jonka opastamana keität aromikkaat kahvit vaivattomasti 1–6 hengelle. Laita suodatin termosmukin tai termospullon päälle, lisää lempparikahvilaatuasi suodattimeen ja kaada päälle kuuma vesi. Anna tekeytyä muutama minuutti ja nauti.

Toki helppo vaihtoehto on keittää kahvi valmiiksi jo kotona, ja pakata se mukaan Stanleyn termospulloon, joka pitää kahvin höyryävän kuumana pitkään. Pienemmässä termarissa tai termosmukissa voit kuljettaa myös kahvimaidon mukana. 

Herkullisia hetkiä retkinuotion äärellä!

 

 

View as Ruudukko Luettelo

4 tuotetta

Aseta laskevaan järjestykseen
per sivu
Tuotetekstien ja -kuvien kopioiminen ja käyttäminen ilman Nordic Trail Oy:n lupaa on kielletty. © 2024